Over Wandeling te Battel + Batteliek

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

26 nov

Wandeling te Battel + Batteliek

Wandeling door Den Battelaer en het Robbroek

GAAT NIET DOOR WEGENS WATEROVERLAST!!!!!

zondag 26 november 2023 om 14:00 uur

We starten de wandeling langs het kanaal Leuven-Dijle en komen zo in Den Battelaer, dit is een oud overstromingsgebied tussen de Zenne en het kanaal en is een thuis voor veel planten en dieren, waaronder de blauwborst, rietzanger, krakeend en moeras-vergeet-me-nietjes. Zeldzame trekvogels kan je hier waarnemen. Na een tijdje komen we dan in het Robbroek, dit ligt ook tussen de Zenne en Dijle. Het is dan ook een typisch rivierdallandschap boordevol waterminnende planten en dieren. 
Stevige schoenen of laarzen zijn noodzakelijk!

We voorzien twee wandellussen. Eén van 8 km en één van 4,7 km.

Na de wandeling moeten we zeker nog een bezoek brengen aan De Batteliek. De Batteliek is een Mechelse microbrouwerij, microstokerij en limonaderij in een voormalige kerk te Battel. Het is een wonderlijke plek waar alchemie en industrie verweven raakten. Al onze zintuigen kunnen er geprikkeld worden door de experimentele keuken en dranken waar steeds nieuwe smaken proefondervindelijk ontstaan. 
Vertrek om 14 u. aan de Batteliek – Wolverbosstraat 42 te 2800 Mechelen (Battel)

Labels: Ontspanning & OntmoetenActiviteitWandeling met gidsCultuurregio Rivierenland