Over Proefavond Côtes du Rhöne

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

08 dec

Proefavond Côtes du Rhöne

We organiseren opnieuw een wijnproefavond, ditmaal met als centraal
thema Côtes du Rhône.

vrijdag 8 december 2023 om 20:00 uur

Côtes du Rhône. Deze vermaarde wijnstreek, in het zuid-oosten van Frankrijk, strekt zich uit vanaf Vienne in het noorden tot Avignon in het zuiden. Het is een van de oudste gebieden van Frankrijk waar aan wijnbouw wordt gedaan met als bekende namen Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras, Lirac, Beaumes-de-Venise, Rasteau, Vinsobres en Cairanne.

Schriekenaar Paul Van Calster (https://paulvancalster.be/wijnen/) begeleidt ons bij de proeverij. Paul begon in 2015, na een loopbaan in de banksector, met de verdere uitbouw van zijn hobby tot een heuse wijnhandel in de Heintjesstraat. Hij volgde tevens verschillende opleidingen tot wijndeskundige. 

De gelegenheid om onder vrienden te proeven en nieuwe smaken te ontdekken. Ook het ideale moment om al uit te kijken naar wat er geschonken kan worden tijdens de komende feestdagen. Afsluiten doen we met het proeven van een naam als een kanjer in de wijnwereld: een Chateauneuf-du-Pape. Zij die er vorige jaren bij waren, weten dat het na het officieel gedeelte ook nog best gezellig zal zijn.

Inschrijven is verplicht! Dit kan bij één van de bestuursleden of op onze website: www.davidsfonds-schriek.be

Je inschrijving is pas definitief wanneer het bedrag is gestort op het DF-rekeningnummer BE18 7509 4675 9265 met vermelding van ‘Wijnproefavond + naam + aantal personen’.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 20,00
Standaard € 25,00

Optiek Van den Wijngaert., 015/23 53 72

Labels: Ontspanning & OntmoetenActiviteitCultuurregio Rivierenland