Over Lezing "Onder de kerktoren"

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

24 nov

Lezing "Onder de kerktoren"

Waarom vlaamse dorpen toekomst hebben

vrijdag 24 november 2023 om 20:00 uur

Wat moet er worden van het Vlaamse dorp als de bakker met pensioen is, het kerkplein een parkeerterrein is geworden en niemand nog weet waar de dichtstbijzijnde bankautomaat is? En waarom moeten we ons bezighouden met dorpen in een toekomst die volgens zoveel mensen toch vooral stedelijk zal zijn?
Met die vragen worstelde Jasper Van Loy, journalist en Kempenzoon. Zijn antwoord is even eigenzinnig als hoopvol. Het dorp van morgen kan groener, socialer en warmer zijn dan we ooit hadden durven te dromen in het betongrijze Vlaanderen. Om even terug te blikken in de tijd zal er voor en na de lezing een digitale voorstelling zijn van historische beelden van ons dorp.
Voor deze lezing worden we verwelkomd bij de Fam. Dufait, Leo Kempenaersstraat 90. Hun authentieke woning met bijgebouwen ademt Schriekse geschiedenis. Vroeger werd er op 2 locaties bier gebrouwen in ons dorp en deze passie is er ook ten huize Dufait! Er wordt jullie dan ook een biertje aangeboden om deze avond gezellig en smaakvol af te sluiten!

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 7,00

Martine Kerremans tel: 0470/65.37.25

of m.kerremans@skynet.be

Labels: LezingActiviteitLokaalauteurslezingCultuurregio Rivierenland